Monday, October 21, 2013

Aktiviti--aktiviti mahallah sepanjang sem(SIRI 1)

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum. Kaifa halakum? Rasanye tak terlewat lagi nk ucapkan selamat bercuti. Nak tengok tak aktiviti2 yg kita buat sepanjang satu sem ni? mesti nak kann.. Jom kita terokai.
Dimulai dengan Liqa' Mahabbah dan Iftar Porridge pada bulan Ramadan. Selain itu, bagi program berkala pada bulan Ramadan ialah Solat Terawikh di Badminton Court ZC.Seronokkan dpt solat berjemaah di tempat yang luas. Pengalaman baru bagi students yang first year. Tujuan program2 ni dibuat adalah untuk menghidupkan suasana bulan Ramadan di dalam mahallah di samping merapatkan ukhwah antara kita. Biar ukhwah kita semakin awesome dan dirahmati  oleh Allah.Ameen. Selain itu ,ada juga diadakan talk yg bertajuk Ramadan bulan keampunan yg disampaikan oleh Cikgu Rabiatun Adawiah bt Che Ramly.
Iftar Jamaie lepas program Khatam Al-Quran

Moreh untuk buat bubur lambuk
Resipi bubur lambuk drpd principal kita:Madam Kamaril Azlah
Perghh.. sedap! rugi sape yang tak rasa
Ahlan Wasahlan to Mahallah Zainab Jahsy ^^
*Merdeka Raya Celebration

Persembahan istimewa daripada Hisbah Atiqah. (Y)Pada 2-6 sept pula diadakan Program Intermahallah iaitu Malay and Islamic Heritage Week(MaHer)
Salah satu event dlam MaHer yang diadakan di Mahallah Zainab Jahsy


Antara principal dan fellows yang hadir.Mereka sangat supporting :)

Kumpulan Nasyeed Soutul Sofiiyah antara yang membuat persembahan malam tersebutTerima kasih,arigato,vanakam,syukran atas semua yang berusaha menjayakan  dan menyertai program MRC SEM 1 2013/2014 ni. Pengalaman yang sangat berharga dpat menganjurkan program ni.Kalau ada ape2 cadangan,komen dan kritikan boleh salurkan pada blog ni atau group FB MZJ kita ^^

Salam Sayang,
MRC MZJ:)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...